UniFi UAP Long Range

UniFi Enterprise WiFi sistem je skalabilno Access Point rješenje dizajnirano za jednostavnu instalaciju i održavanje. Access Point ima elegantan dizajn i lako se može montirati na plafonsku ploču ili zid pomoću priloženog montažnog hardvera. Uređaj se napaja pomoću Power over Ethernet adaptera koji je dio pakovanja, tako da za napajanje i prijenos podataka koristite jedan kabal.

UniFi AP Long Range pruža do 50% veću pokrivenost nego standardni UniFi AP.

UniFi Enterprise WiFi sistem sadrži UniFi kontrolerski softver. Softver se instalira na bilo kom računaru unutar mreže te je lako dostupan putem bilo kog standardnog web pretraživača. Koristeći softver UniFi Controller, Enterprise WiFi mreže se mogu odmah instalirati i konfigurisati ​​bez posebnog treninga zaposlenih. Status u realnom vremenu, automatsko otkrivanje UniFi  uređaja, učitavanje i ostale napredne sigurnosne opcije su uključene.

Osim instalacije UniFi Controller-a na računaru, dostupan je hardverski UniFi Cloud Key sa preinstaliranim Controller-om, koji je dovoljno zakačiti na postojeću mrežu i odatle jednostavno kontrolisati sistem.

Standardni 802.11n MIMO UniFi AP LR model pruža brzine do 300 Mbps sa do 180m pokrivenosti.

Detaljne specifikacije uređaja

...